Animaties

Animaties

Roofvogelshows

Zaterdag & zondag om 13u30 en 17u30

undefined

De valkerij is oorspronkelijk de kunst van het vangen en africhten van valken ten behoeve van de jacht en is ontstaan in de Kempen. Vooral aan keizerlijke en koninklijke hoven in de middeleeuwen was het een belangrijk en prestigieus tijdverdrijf. Valkeniers moesten vaak enkel aan de hogere adel verantwoording afleggen en stonden vaak boven de wet. Aan de meeste Europese hoven genoten “onze” valkeniers veel aanzien en maakten er deel uit van de hofhouding.

Op Quondam vind je meer dan 30 roofvogels, zowat de grootste collectie die je op een Middeleeuws event kan vinden. Ook de valkerijfederatie zelf is op Quondam aanwezig.  

Gedurende het Quondamweekend vinden er dagelijks ook twee spectaculaire roofvogeldemonstraties plaats, voorzien van deskundige uitleg.

Van jongleur tot zot

Zaterdag & zondag van 11u00 tot 18u00

Een middeleeuws tornooi trok niet alleen een kampement aan met vele handelaars en ambachtslieden. Er verschenen daarnaast een heleboel gekke en aparte figuren. Wij hebben ze voor jou terug tot leven gewekt. Laat je betoveren door de tovenaar, laat je verbazen door de acrobaten en de zeven zotten en laat je bekoren door de liedjes van de troubadours. Plezier en een lach op je gezicht verzekerd!

Wapenmeester

Wapenmeester

Hofnar

Hofnar

Acrobaten

Acrobaten

Troubadours

Troubadours

Beul

Beul

Heraut

Heraut

Verhalenverteller

Verhalenverteller

Tovenaar

Tovenaar