Kasteeldomein ‘t Hooghuys en Middeleeuws Genootschap De Griffioen hebben, met steun en medewerking van enkele reenactment- verenigingen, het genoegen u uit te nodigen op de 3de editie van Quondam.

In de oorkonde “Apud Berlar” anno 1236 schenkt Gilles II Berthout, Heer van Berlaer, verschillende van zijn bezittingen weg in minder dan een week tijd. Een “aflaat” omdat hij dodelijk gewond is geraakt tijdens een riddertoernooi op en rond zijn burcht, nu gekend als ‘t Hooghuys. 

Quondam 2014 - Grondplan

Herbeleef samen met ridders te paard, boogschutters, kanonniers en zwaardvechters de heroïsche taferelen op slagveld en tornooigronden, die tot diep in de 15de eeuw op deze historische locatie hebben plaatsgevonden. Bezoek de middeleeuwse markt en kampement en maak aan de hand van demonstraties en workshops voor jong en oud kennis met het leven van onze voorouders. Laat u betoveren door troubadours, vertellers, valkeniers, vuurspuwers, goochelaars,  ... 

Voor de kids is er zelfs een heuse schildknaepenschool en een “kiddy battle” waar ze zich kunnen meten met “echte” ridders. 

In onze middeleeuwse herbergen, kan u zich tegoed doen aan middeleeuwse spijs en drank.

Weest welgekomen op deze site ... en tot op Quondam !! 

 


Gemeente Berlaar

Overtuigd van de educatieve meerwaarde schenkt de gemeente bovendien aan alle leerlingen van de lagere scholen in Berlaar een gratis toegangskaart. Deze zullen de komende weken via de klastitularissen worden verdeeld.


Internationaal tintje

Er zullen maar liefst 10 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn op Quondam. Onder de deelnemers bevinden zich naast Belgen ook Nederlanders, Duitsers, Fransen, Engelsen, Polen, Tsjechen, Spanjaarden, Italianen en Denen.